Telecí pečeně s párky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 21 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 187.2 mg
- Draslík 647.9 mg
- Vláknina 10.5 mg
- Vitamín A 10.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Poté jej rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a poklademe půlkami párků. plátky vařeného uzeného masa a vejci umíchánými na másle. Plát masa svineme, ovážeme motouzem. Vložíme na větší část rozpuštěného másla a opečeme ze všech stran. Jakmile je kotouč opečený, podlijeme jej mírně a za častého polévání šťávou jej pečeme 1 až 1 1/4 hodiny.
-
2
Jakmile je kotouč upečený, vyjmeme jej, šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a krátce povaříme.
-
3
Hotovou pečení rozkrájíme na šikmé plátky.