Telecí řízky ze svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bramborová kaše
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Telecí svíčková
  • 10 g Řeřicha
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 128 mg
  • Draslík 785.8 mg
  • Vláknina 3340 mg
  • Vitamín A 3340 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme pěstí, osolíme a z jedné strany posypeme moukou.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme řízky pomoučenou stranou dolů a opékáme asi 2 minuty. Řízky obrátíme a opékáme 3 minuty.

  • 3

    Porce řízků rozdělíme na talíře, přidáme bramborovou kaši, pokapeme výpekem z pánve a celý pokrm posypeme posekanou řeřichou.

Komentáře k receptu