Ledvinková polévka
Suroviny
- 150 g Telecí ledviny
- 30 g Olej stolní
- 30 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka polohrubá
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1433 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 246.8 mg
- Draslík 501.4 mg
- Vláknina 6528.8 mg
- Vitamín A 6528.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, několikrát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat.
-
2
Na rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme ledvinky a znovu osmahneme. Přidáme sůl, pepř, mouku a vše dusíme doměkka.
-
3
Udušené ledvinky umeleme, přidáme zeleninový vývar, zahustíme jíškou z másla a mouky a dobře povaříme. Nakonec zamícháme do polévky rozšlehaný žloutek a nasekanou petrželku.