Svíčkové řezy pečené v listovém těstě
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
- 500 g Listové těsto
- 60 g Máslo čerstvé
- 120 g Šunka dušená
- 120 g Žampiony čerstvé
- 60 ml Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 990 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 53 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 215.8 mg
- Draslík 858.8 mg
- Vláknina 4748.6 mg
- Vitamín A 4748.6 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou nakrájíme na čtyři silné řezy a lehce naklepeme hranou dlaně. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, šunku nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle, z každé strany minutu. Usmažené maso držíme na teple. Do výpeku přidáme šunku, žampiony, osolíme, opepříme, vsypeme petrželovou nať a zarestujeme. Směs přelijeme vínem a dusíme, až na základ. Poté necháme směs vychladnout.
-
3
Z listového těsta vyválíme 4 stejné placky. Na každou položíme plátek masa a navrstvíme žampionovou směs. Okraje těsta natřeme rozšlehaným vejcem, těsto přeložíme přes maso, okraje pečlivě přitiskneme, těsto potřeme vejcem, klademe na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. Podáváme horké.