Smažené mleté hovězí maso se zeleninou
Suroviny
- 500 g Brambory
- 60 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Mrkev mražená
- 300 g Rajčata
- 500 g Hovězí maso mleté
- 50 g Hrášek mražený
- 50 g Kukuřice mražená
- 30 ml Mléko polotučné
- 15 ml Olej olivový
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 17 g
- Sodík 236 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 87.3 mg
- Draslík 1160.3 mg
- Vláknina 8744.5 mg
- Vitamín A 8744.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do hrnce s osolenou vodou. Cibuli a česnek zbavíme slupek, pokrájíme na drobné kousky, rajčata omyjeme, pokrájíme na drobné kostičky.
-
2
Brambory uvaříme do měkka, poté slijeme. Rozšťoucháme je na kaši, přidáme mléko a máslo, dochutíme solí, pepřem. Olej rozpálíme na pánvi, přidáme cibuli, česnek, smažíme 3 minuty, poté přidáme maso a smažíme dalších 5 minut. Vmícháme rajčata a přiklopené dusíme 5 minut. Do směsi zamícháme mraženou zeleninu a necháme ještě 5 minut povařit. Ochutíme špetkou soli a pepře. Masovou směs servírujeme s bramborovou kaší.