Hovězí karbanátky s pórkem a ovčím sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Zakysaná smetana
  • 20 g Sýr Feta
  • 150 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1.07 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Olivy černé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 945.4 mg
  • Vláknina 13353.5 mg
  • Vitamín A 13353.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.6 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivy vypeckujeme a nasekáme je najemno.

  • 2

    V míse důkladně promícháme mleté hovězí maso, mléko a olivy, směs ochutíme paprikou, pepřem a solí a vytvoříme z ní malé karbanátky.

  • 3

    Sýr Feta rozdrobíme. Část si dáme stranou a do středu každého připraveného karbanátku pak vmáčkneme kousek sýra a zakryjeme ho masovou směsí.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a karbanátky na něm smažíme z každé strany 5 až 7 minut.

  • 5

    Pórek omyjeme, rozpůlíme na délku a i se světlou natí nakrájíme na kousky.

  • 6

    V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a na něm krátce osmahneme nakrájený pórek. Pak ho zalijeme bílým vínem a smetanou a za stálého mícháni ho v pánvi na středním ohni necháme ještě 3 až 5 minut. Potom pórkovou směs dochutíme pepřem a solí a důkladně promícháme.

  • 7

    Smažené karbanátky podáváme posypané zbylým sýrem s pórkovou směsí.

Komentáře k receptu