Kořeněné masové kuličky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Strouhanka
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 12 g Česnek
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 kg Hovězí maso mleté
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 144.2 mg
  • Draslík 675.4 mg
  • Vláknina 3749.3 mg
  • Vitamín A 3749.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouháme cibuli, nameleme maso, nasekáme čerstvý koriandr, přidáme 2 utřené stroužky česneku, 1 rozšlehané vejce, strouhanku, protlak, sladkou papriku, nasekaný koriandr, sůl, pepř a smícháme.

  • 2

    Tvarujeme kuličky a po všech stranách smažíme na pánvi v rozpáleném olivovém oleji, až zhnědnou a jsou dobře propečené.

  • 3

    Podáváme teplé se sezamovou omáčkou a zdobíme nasekanou petrželovou natí, na tenké nudličky nakrájenou mrkví a jarní cibulkou.

Komentáře k receptu