Telecí soté s nudlemi
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 400 g Těstoviny vařené (průměr)
- 600 g Telecí plec
- 10 g Petržel kudrnka
- 40 ml Olej olivový
- 250 ml Víno bílé
- 150 ml Bujón hovězí
- 120 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Tymián čerstvý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 32 g
- Sodík 9345 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 190.3 mg
- Draslík 786.4 mg
- Vláknina 2629.8 mg
- Vitamín A 2629.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na širší nudličky, posypeme pepřem, solí, obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, přisypeme maso s cibulí a orestjeme dozlatova. Podlijeme vínem, přimícháme rajčatový protlak, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Osolíme a opepříme. Vaříme na mírném ohni 90 minut. Jak se bude tekutina odpařovat, budeme přilévat bujón. Zesílíme oheň a necháme tekutinu odpařit na požadovanou hustotu.
-
3
Horké široké nudle promícháme s kouskem másla a strouhaným sýrem.
-
4
Na talířích upravíme nudle do věnce a doprostřed nalijeme soté.