Vepřové plátky se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 70 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 5 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 199.8 mg
- Vláknina 1889.8 mg
- Vitamín A 1889.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme očištěné na plátky nakrájené žampióny, sůl, protlak a dusíme.
-
2
Plátky jemně naklepeme, opepříme a z obou stran opečeme zprudka na rozpáleném oleji.
-
3
Přidáme k nim podušené houby a dusíme na mírném ohni doměkka.
-
4
Podáváme s brambory nebo rýží a kompotem.