Kapr dušený na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 21 g
- Sodík 838 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 85.1 mg
- Draslík 396.8 mg
- Vláknina 400 mg
- Vitamín A 400 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného, vykuchaného kapra nasekáme na porce. Maso mírně osolíme, opečeme na tuku, zastříkneme vodou a krátce podusíme.
-
2
Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na másle, mírně osolíme, přidáme kapra se šťávou, zastříkneme trochou vody a ještě krátce podusíme.
-
3
Ihned podáváme.