Kapr dušený na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 75 g Tuk
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 838 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 85.1 mg
  • Draslík 396.8 mg
  • Vláknina 400 mg
  • Vitamín A 400 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, vykuchaného kapra nasekáme na porce. Maso mírně osolíme, opečeme na tuku, zastříkneme vodou a krátce podusíme.

  • 2

    Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Osmahneme je na másle, mírně osolíme, přidáme kapra se šťávou, zastříkneme trochou vody a ještě krátce podusíme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu