Játra na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 200 g Játra telecí
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 20 ml Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 339.6 mg
  • Draslík 434.4 mg
  • Vláknina 1616 mg
  • Vitamín A 1616 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájená játra, kmín, podlijeme vývarem a dusíme.

  • 2

    K poloměkkým játrům přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dodusíme.

  • 3

    Hotový pokrm osolíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu