Zapečené rybí filé se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 11 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 185.7 mg
- Draslík 1297.1 mg
- Vláknina 9463 mg
- Vitamín A 9463 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na plátky nakrájíme vařené brambory.
-
2
Necháme lehce rozmrazit rybí filé a nakrájíme na 1 cm silné plátky a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Oloupeme a nakrájíme žampiony na tenké plátky.
-
4
Rozehřejeme na pánvi olej, osmahneme plátky filé. Přidáme žampiony a podlijeme trochou vody, zakryjeme a doměkka dusíme.
-
5
Olejem vymažeme zapékací mísu a vyložíme plátky brambor a osolíme. Na brambory vyrovnáme plátky ryb se žampiony a zalijeme zapékací směsí.
-
6
Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme s vejci, mlékem a osolíme.
-
7
30 minut zapékáme ve středně vyhřáté troubě.