Žampiónová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 12 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 6.7 mg
- Vláknina 183 mg
- Vitamín A 183 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme a na másle zhruba čtvrt hodiny dusíme s citronovou šťávou.
-
2
Ve smetaně rozšleháme mouku, vlijeme na žampiony, osolíme, okořeníme a za stálého míchání chvíli povaříme.