Římská polévka
Suroviny
- 150 g Hovězí maso zadní
- 80 g Sýr Čedar
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 l Hovězí vývar základní
- 1 balení Žampiony - sterilované
- 2 polévková lžíce Rýže dušená
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 903 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 42.8 mg
- Draslík 221.5 mg
- Vláknina 3230.6 mg
- Vitamín A 3230.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na kolečka, mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.
-
2
Na oleji v hrnci usmažíme kroužky cibule, přidáme maso, necháme zatáhnout, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plameni, až je maso téměř měkké. Poté do polévky přidáme mrkev, žampiony i s nálevem a vařenou rýži.
-
3
Polévku podáváme posypanou sýrem a petrželkou.