Listový salát s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 349.8 mg
  • Vláknina 2813.8 mg
  • Vitamín A 2813.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a přisypeme jemně nasekanou šalotku. Necháme ji zesklovatět, přidáme žampiony, osolíme a opepříme. Mícháme asi 5 minut do odpaření tekutiny.

  • 3

    Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  • 4

    Houby namačkáme do hrnku a teplé či studené je vyklopíme na talíř vyložený omytými salátovými listy.

Komentáře k receptu