Nejlepší krůtí prsíčka
Suroviny
- 150 g Cuketa
- 800 g Krůtí prsa
- 100 g Máslo čerstvé
- 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Víno bílé
- 1 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 4 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Šalotka
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 46 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 1652.6 mg
- Vláknina 9536.3 mg
- Vitamín A 9536.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou šalotku nakrájíme nadrobno, cuketu zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Citron oloupeme a rozdělíme na měsíčky.
-
2
V misce smícháme mouku se solí a pepřem (polovina dávky). Umytá a osušená krůtí prsa obalíme v ochucené mouce.
-
3
Na 3 lžících rozpáleného olivového oleje maso z obou stran usmažíme. Poté maso vyjmeme, na pánev nalijeme citronovou šťávu a víno. Necháme chvíli odpařit a zalijeme vývarem (nejlepší je krůtí vývar). Do vývaru vrátíme maso, zbylé máslo, které necháme rozpustit. Poté přidáme měsíčky z citronu, drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme.
-
4
Na další pánvi na zbylém olivovém oleji orestujeme žampiony vcelku, osolíme a opepříme. Přidáme 50 g másla, cuketu a šalotku.
-
5
Na talíři servírujeme žampionovou směs a krůtí maso, které přelijeme citronovou omáčkou.