Pikantní salát z bílých fazolí, žampiónů a smetany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 13 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 150 g Fazole bílé sterilované
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 608 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 32.2 mg
  • Draslík 584.5 mg
  • Vláknina 12050.6 mg
  • Vitamín A 12050.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibulku za stálého míchání zpěníme. Stroužek česneku utřeme.

  • 2

    Konzervované bílé fazole a sterilované malé žampióny scedíme a dáme je do mísy. Přimícháme k nim zpěněnou cibulku, česnek, čerstvě pomletý pepř a zakysanou smetanu. Vše promícháme, podle chuti dosolíme, salát rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu