Pikantní salát z bílých fazolí, žampiónů a smetany
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 21 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 32.2 mg
- Draslík 584.5 mg
- Vláknina 12050.6 mg
- Vitamín A 12050.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibulku za stálého míchání zpěníme. Stroužek česneku utřeme.
-
2
Konzervované bílé fazole a sterilované malé žampióny scedíme a dáme je do mísy. Přimícháme k nim zpěněnou cibulku, česnek, čerstvě pomletý pepř a zakysanou smetanu. Vše promícháme, podle chuti dosolíme, salát rozdělíme do misek a podáváme.