Zapečená brokolice s žampióny, vejci a sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 80 g Pórek
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 565 mg
  • Vláknina 7399 mg
  • Vitamín A 7399 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvé menší žampióny (nebo hříbky) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme žampióny, ochutíme je solí, pepřem, přidáme pórek a smažíme za stálého promíchávání 2-3 minuty.

  • 2

    V misce rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme očištěné růžičky brokolice, přidáme citrónovou šťávu a brokolici velice krátce povaříme (3 minuty).

  • 4

    Scezenou brokolici poklademe do pekáčku vytřeného olejem, na ni dáme zpěněný pórek s houbami i s omastkem, vše přelijeme vejci se sýrem a dáme do středu trouby péct. Brokolici pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Podáváme ji teplou.

Komentáře k receptu