Zapečená brokolice s žampióny, vejci a sýrem
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 80 g Pórek
- 50 g Sýr Eidam cihla 30%
- 60 g Žampiony čerstvé
- 750 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Citrónová šťáva
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 565 mg
- Vláknina 7399 mg
- Vitamín A 7399 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek pokrájíme na tenká kolečka. Čerstvé menší žampióny (nebo hříbky) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme žampióny, ochutíme je solí, pepřem, přidáme pórek a smažíme za stálého promíchávání 2-3 minuty.
-
2
V misce rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem.
-
3
Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme očištěné růžičky brokolice, přidáme citrónovou šťávu a brokolici velice krátce povaříme (3 minuty).
-
4
Scezenou brokolici poklademe do pekáčku vytřeného olejem, na ni dáme zpěněný pórek s houbami i s omastkem, vše přelijeme vejci se sýrem a dáme do středu trouby péct. Brokolici pečeme dozlatova přibližně 20 minut. Podáváme ji teplou.