Lilek plněný rajčatovou nádivkou
Suroviny
- 60 g Žampiony - sterilované
- 110 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 125 g Mozzarella light
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Lilek
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 8 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 460.8 mg
- Vláknina 11861 mg
- Vitamín A 11861 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
0mytý lilek podélně rozkrojíme na poloviny, dužinu osolíme a necháme přibližně 10 minut vypotit. Poté ho znovu omyjeme, osušíme, vydlabeme lžicí dužinu (ale musí nám zůstat min. 1-1.5cm dužiny u slupky).
-
2
Troubu si předehřejeme na 190°C. Vydlabanou dužinu dáme do misky, rozmačkáme ji vidličkou, přidáme oloupaná konzervovaná rajčata, pokrájené nakládané žampióny, sušené oregano, sůl, pepř, nadrobno pokrájenou omytou petrželku, utřený stroužek česneku a směs dobře promícháme a naplníme vydlabané poloviny lilku. Položíme je do vymaštěné zapékací misky, na povrch lilků poklademe na plátky pokrájenou mozzarellu a dáme je do středu trouby zapéct. Lilky pečeme dozlatova přibližně 20-25 minut. Podáváme je teplé.