Bramborový salát s cibulí, žampióny a fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené ve slupce
  • 160 g Žampiony - sterilované
  • 160 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Majonéza light
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 303 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 853 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1052 mg
  • Vláknina 21794 mg
  • Vitamín A 21794 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studené uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Malou cibuli očistíme, rozkrojíme na poloviny a pokrájíme na tenké plátky. Sterilované žampiony ve slaném nálevu a sterilovanou bílou fazolku scedíme z nálevů. Pokud jsou žampiony velké, rozkrájíme je na poloviny. Cibuli, žampióny a fazolku přidáme do mísy k bramborům. Vše osolíme, posypeme čerstvým pepřem a promícháme.

  • 2

    V hrnečku rozmícháme majonézu ligt s hořčicí, přidáme ji k bramborům a znovu promícháme.

  • 3

    Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu