Rybí filé v zeleninové směsi
Suroviny
- 250 g Treska aljašská
- 300 g Mrkev kořen
- 10 ml Olej sójový
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Česnek sušený
- 0.5 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 0.5 kávová lžička Pepř červený celý
- 2 ks Pórek
- 4 ks Žampion zahradní
- 0.5 ks Kedlubna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1156 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 48.5 mg
- Draslík 1436.5 mg
- Vláknina 26924 mg
- Vitamín A 26924 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.9 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a očistíme dva malé pórky, mrkev, kedlubnu a nakrájíme na jemné špalíky. Žampiony pokrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme olej v hrnci a zeleninu a žampiony na něm orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a výrazně dochutíme solí a česnekem.
-
2
Očistíme rybu, osolíme a pokapeme ji citronovou šťávou. Rybu rozdělíme na rovnoměrné kousky a maximálně 4 minuty vaříme na lehce vařícím zeleninovém základu.
-
3
Natrháme rozmarýn a posypeme jím dva talíře, na ně vložíme rybu v zeleninovém těstíčku a zasypeme nahrubo namletým červeným pepřem.