Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 400 g Kysaná smetana
  • 150 g Losos uzený
  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 33.3 mg
  • Draslík 407.3 mg
  • Vláknina 7889.5 mg
  • Vitamín A 7889.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodě osolené 0,5 lžičkou soli uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Hrnek vody z vaření těstovin odložíme k dalšímu použití.

  • 2

    Cibulku očistíme, bílou část nakrájíme na nudličky, nať nasekáme na hrubo, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Lososa nakrájíme na nudličky. Listy špenátu opláchneme a necháme okapat. Žampiony očistíme, odstraníme nožičky a hlavičky rozčtvrtíme. Sýr nastrouháme na jemno.

  • 3

    Česnek s cibulkou v hlubším kastrolu orestujeme na rozpáleném oleji, mírně podlijeme vodou z těstovin a vaříme při nižší teplotě. Poté postupně vmícháme okapané těstoviny, lososa a zakysanou smetanu. Směs osolíme 0,25 lžičkou soli a opepříme špetkou pepře. Příliš hustou omáčku můžeme zředit vodou z těstovin. Na závěr vmícháme listy špenátu a povaříme.

  • 4

    V mezičase na olivovém oleji orestujeme žampiony, osolíme a opepříme špetkou pepře.

  • 5

    Těstoviny servírujeme pokladené orestovanými žampiony a posypané parmazánem.

Komentáře k receptu