Farfale se žampiony, smetanou a uzeným lososem
Suroviny
- 400 g Těstoviny Farfalle
- 400 g Kysaná smetana
- 150 g Losos uzený
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 28 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 33.3 mg
- Draslík 407.3 mg
- Vláknina 7889.5 mg
- Vitamín A 7889.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě osolené 0,5 lžičkou soli uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. Hrnek vody z vaření těstovin odložíme k dalšímu použití.
-
2
Cibulku očistíme, bílou část nakrájíme na nudličky, nať nasekáme na hrubo, oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Lososa nakrájíme na nudličky. Listy špenátu opláchneme a necháme okapat. Žampiony očistíme, odstraníme nožičky a hlavičky rozčtvrtíme. Sýr nastrouháme na jemno.
-
3
Česnek s cibulkou v hlubším kastrolu orestujeme na rozpáleném oleji, mírně podlijeme vodou z těstovin a vaříme při nižší teplotě. Poté postupně vmícháme okapané těstoviny, lososa a zakysanou smetanu. Směs osolíme 0,25 lžičkou soli a opepříme špetkou pepře. Příliš hustou omáčku můžeme zředit vodou z těstovin. Na závěr vmícháme listy špenátu a povaříme.
-
4
V mezičase na olivovém oleji orestujeme žampiony, osolíme a opepříme špetkou pepře.
-
5
Těstoviny servírujeme pokladené orestovanými žampiony a posypané parmazánem.