Krokety z rýže se žampiony a mozarellou
Suroviny
- 30 g Cibule
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Rýže loupaná
- 50 g Žampiony čerstvé
- 200 g Strouhanka
- 125 g Mozzarella
- 50 g Rajčata sušená sterilovaná
- 500 ml Voda pitná
- 500 ml Olej slunečnicový
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Avokádo
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Salát ledový
- 8 ks Rajčata Cherry
- 2 ks žloutek
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.28 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1758 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 149 g
- Sodík 798 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 147.4 mg
- Draslík 884.1 mg
- Vláknina 17509.8 mg
- Vitamín A 17509.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.6 mg
- Vitamín E 53 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, očištěné žampiony nakrájíme na drobné kostičky, lahůdkovou cibulku nakrájíme na jemno, mozarellu a sušená rajčata nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Na olivovém oleji zpěníme cibuli, přidáme žampiony a osmažíme. Poté přeložíme na ubrousek a necháme vsáknout olej.
-
3
Rýži v osolené vodě uvaříme do měkka, scedíme a necháme zchladnout.
-
4
V míse dobře promícháme rýži s lahůdkovou cibulkou, rajčaty osmaženými žampiony. Po vychladnutí přimícháme mozarellu, rozšlehané žloutky, sůl, pepř, 50 g strouhanky.
-
5
Z hmoty utvoříme dvěma lžícemi noky, které necháme v mrazáku 15 minut tuhnout. Poté obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a zbylé strouhance. Noky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje, zhruba 3 minuty.
-
6
Na salát připravíme zálivku smícháním oleje, citronové šťávy, cukru, soli a pepře.
-
7
Omyté, osušené a pokrájené listy salátu, čtvrtky oloupaného avokáda rozložíme na talíře, přidáme krokety, rajčátka a zakapeme zálivkou.