Dušený králík na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Králík
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Tvaroh měkký bez tuku
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 1290.7 mg
  • Vláknina 5177 mg
  • Vitamín A 5177 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, naporcovaného králíka osmahneme v kastrolu s nepřilnavým povrchem lehce potřeném olejem.

  • 2

    Přidáme oloupanou, na ůlkolečka nakrájenou cibuli a očištěné, na čtvrtky nakrájené žampiony. Přilijeme trochu vody, osolíme a opepříme. Vše zvolna dusíme pod pokličkou asi 45 minut.

  • 3

    Krátce před koncem dušení vmícháme tvaroh.

  • 4

    Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu