Závin se šunkou a žampiony
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 250 g Hera
- 200 g Šunka dušená
- 250 g Žampiony čerstvé
- 250 g Tvaroh měkký
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Mouka polohrubá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 0.5 polévková lžíce Kmín celý
- 2 polévková lžíce Tuk
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 53 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 101.6 mg
- Draslík 17 mg
- Vláknina 1034 mg
- Vitamín A 1034 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 10.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z hladké mouky, změklé hery a tvarohu vypracujeme na vále hladká těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce. Očištěné žampiony pokrájíme na tenké plátky a ty orestujeme na rozpáleném másle spolu s kmínem, pepřem a solí.
-
2
Pak je krátce podusíme ve vlastní šťávě a po jejích vydušení do nich vmícháme na nudličky nakrájenou šunku.
-
3
Těsto rozdělíme na poloviny a ty postupně zpracujeme: polovinu těsta na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu žampionové směsi, druhý závin pak položíme vedle prvního na jeden společný, tukem vymazaný plech.
-
4
Oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme semínky a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.