Katovy špalky
Suroviny
- 500 g Bůček
- 200 g Žampiony čerstvé
- 400 ml Voda pitná
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Paprika
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 43 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 0 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 207 mg
- Vláknina 1929.8 mg
- Vitamín A 1929.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček nakrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme.
-
2
Do pekáčku poklademe bůček a přidáme nasekaný česnek, protlak, sladkou papriku, nakrájené žampiony a cibuli nakrájenou na kostičky.
-
3
Vše promícháme aby bylo maso celou směsí dobře obalené.
-
4
Takto připravené maso posypeme chilli kořením a zalijeme vodou.
-
5
Přikryjeme poklicí a pečeme zhruba hodinu.
-
6
Pak poklici odstraníme a pečeme půl hodiny.
-
7
Upečený bůček vyndáme a šťávu zahustíme lžící hladká mouky rozmíchané v hrnku vody.