Sicilské kuře pečené se žampionovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
- 200 ml Vývar drůbeží
- 75 ml Balsamico ocet
- 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 0.26 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 876.3 mg
- Vláknina 3669.6 mg
- Vitamín A 3669.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme je nadrobno, malé očištěné žampiony podélně rozkrájíme.
-
2
Ve velké vyšší pánvi rozehřejeme na střední teplotu olivový olej, vložíme nasekanou cibuli s česnekem a za stálého míchání do měkka osmahneme. Přidáme očištěná velká kuřecí stehna, po obou stranách je do zlatova opečeme, do pánve poté vlijeme drůbeží vývar smíchaný s balzamikovým octem a medem. Zvolna čtyři minuty společně povaříme, potom stehna vyjmememe a odložíme.
-
3
V zakryté pánvi doměkka za občasného míchání dusíme pokrájené žampiony. K žampionům přidáme sušený rozmarýn s bobkovým listem, pepř i sůl a zalijeme Maizenou, rozmíchanou ve čtyřech lžících vody. Krátce povaříme a odstavíme z ohně.
-
4
Houbovou omáčku přelijeme z pánve na pekáč, vložíme opečená stehna a pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Pečeme 30 minut, aby se dobře spojila chuť masa a houbové omáčky.
-
5
Hotové kuře na talířích přelijeme omáčkou a podáváme s nakrájenou bagetou.