Sicilské kuře pečené se žampionovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 75 ml Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 540 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 166 mg
  • Draslík 876.3 mg
  • Vláknina 3669.6 mg
  • Vitamín A 3669.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme je nadrobno, malé očištěné žampiony podélně rozkrájíme.

  • 2

    Ve velké vyšší pánvi rozehřejeme na střední teplotu olivový olej, vložíme nasekanou cibuli s česnekem a za stálého míchání do měkka osmahneme. Přidáme očištěná velká kuřecí stehna, po obou stranách je do zlatova opečeme, do pánve poté vlijeme drůbeží vývar smíchaný s balzamikovým octem a medem. Zvolna čtyři minuty společně povaříme, potom stehna vyjmememe a odložíme.

  • 3

    V zakryté pánvi doměkka za občasného míchání dusíme pokrájené žampiony. K žampionům přidáme sušený rozmarýn s bobkovým listem, pepř i sůl a zalijeme Maizenou, rozmíchanou ve čtyřech lžících vody. Krátce povaříme a odstavíme z ohně.

  • 4

    Houbovou omáčku přelijeme z pánve na pekáč, vložíme opečená stehna a pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 200°C. Pečeme 30 minut, aby se dobře spojila chuť masa a houbové omáčky.

  • 5

    Hotové kuře na talířích přelijeme omáčkou a podáváme s nakrájenou bagetou.

Komentáře k receptu