Katalánské žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 2 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 686.2 mg
- Vláknina 5145 mg
- Vitamín A 5145 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červené chilli papričky rozkrojíme a pod tekoucí vodou pečlivě odstraníme jadérka, která jsou její nejpálivější částí. Dužinu nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Žampiony očistíme navlhčeným papírovým ubrouskem. Větší hlavičky překrojíme na půlky nebo na čtvrtky.
-
3
Oloupané stroužky česneku pokrájíme na velmi tenké plátky, z části petrželové natě otrháme lístky a ostrým nožem je rozkrájíme nadrobno.
-
4
Několik celých snítek uschováme na ozdobu hotového pokrmu.
-
5
V široké pánvi rozehřejeme olej, na kterém prudce restujeme žampiony chilli papričku a česnek. Po 4 minutách přidáme nasekanou petrželku a ještě 2 minuty opékáme.
-
6
Hotový pokrm osolíme, ozdobíme snítkami petrželky a ihned podáváme.