Katalánské žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 6 stroužek Česnek
  • 1.12 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 73 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 686.2 mg
  • Vláknina 5145 mg
  • Vitamín A 5145 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené chilli papričky rozkrojíme a pod tekoucí vodou pečlivě odstraníme jadérka, která jsou její nejpálivější částí. Dužinu nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Žampiony očistíme navlhčeným papírovým ubrouskem. Větší hlavičky překrojíme na půlky nebo na čtvrtky.

  • 3

    Oloupané stroužky česneku pokrájíme na velmi tenké plátky, z části petrželové natě otrháme lístky a ostrým nožem je rozkrájíme nadrobno.

  • 4

    Několik celých snítek uschováme na ozdobu hotového pokrmu.

  • 5

    V široké pánvi rozehřejeme olej, na kterém prudce restujeme žampiony chilli papričku a česnek. Po 4 minutách přidáme nasekanou petrželku a ještě 2 minuty opékáme.

  • 6

    Hotový pokrm osolíme, ozdobíme snítkami petrželky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu