Žampionová polévka s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 kostka Bujón hovězí
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 200 g Vepřová žebra
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1175 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 37.4 mg
  • Draslík 348.9 mg
  • Vláknina 7376.6 mg
  • Vitamín A 7376.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, osmažíme do zlatova. Vložíme očištěné, omyté a nakrájené žampiony, ochutíme solí, pepřem, přisypeme kmín, Vegetu. Za stálého míchání dusíme do poloměkka. Následovně přisypeme mraženou zeleninu, osmažíme do žluta. Nakonec posypeme moukou, mletou paprikou, zamícháme, ihned zalijeme vodou. Vložíme bujon, na malé kostky rozkrájené uzené maso, na mírném ohni za občasného promíchání vaříme 40 minut.

  • 2

    Hotovou polévku odstavíme z ohně, posypeme nasekanou petrželovou natí. Podle porcí rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Komentáře k receptu