Houbová polévka s vejcem a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Houby sušené
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 70 g Olej slunečnicový
  • 250 g Jogurt bílý
  • 20 g Kopr
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 2 ml Citrónová šťáva
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 390 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 219.6 mg
  • Draslík 3458.7 mg
  • Vláknina 17589.4 mg
  • Vitamín A 17589.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 5.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 87.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté sušené houby namočíme do litru vody na 3 hodiny. Čerstvé houby také očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme olej, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku. Přisypeme mletou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou.

  • 2

    Sušené houby scedíme, nakrájíme a spolu s čerstvými vložíme do vařící se vody. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, povaříme až do změknutí hub. Snížíme oheň a polévku udržujeme teplou na ohni.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo, rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, osmažíme, rozdělíme na malé kousky. Přidáme je do polévky, zamícháme a stáhneme ze sporáku.

  • 4

    Pomalu do polévky přilijeme jogurt, zamícháme, posypeme nasekaným koprem. Nakonec dochutíme citrónovou šťávou.

  • 5

    Teplou polévku rozdělíme do jednotlivých polévkových misek a podáváme.

Komentáře k receptu