Zvěřinové klobásy smažené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Klobása uzená
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Sádlo vepřové škvařené
  • 220 ml Hovězí vývar základní
  • 160 ml Víno červené
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 480 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 365.8 mg
  • Vláknina 3573.1 mg
  • Vitamín A 3573.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule nakrájíme na čtvrtky, česnek prolisujeme, papriku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky, očištěné houby nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Klobásy smažíme na sádle ze všech stran dozlatova, poté vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku dáme cibuli, česnek, zarestujeme, přimícháme houby, papriku a smažíme, až houby změknou. Poté přilijeme víno, vývar, marmeládu, sůl, pepř a na mírném plameni přivedeme k varu. Do omáčky vlijeme solamyl, který jsme rozmíchali ve 2 lžících vody. Dobře promícháme a povaříme, až omáčka zhoustne. Na závěr do omáčky vrátíme klobásy a dusíme zhruba 5 minut.

Komentáře k receptu