Makarony zapečené s krevetami, rajčaty a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Sůl
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 180 g Krevety tygří
  • 2 g Pepř cayenský
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 300 g Těstoviny flíčky
  • 300 ml Omáčka bešamelová
  • 1 kávová lžička Oregano
  • 2 ks Fenykl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 16.4 mg
  • Draslík 143.2 mg
  • Vláknina 1022 mg
  • Vitamín A 1022 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava: zapékací nádobu vytřeme lžící másla.

  • 2

    Těstoviny: ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu - těstoviny vaříme asi 10 minut. Do scezených a okapaných těstovin vmícháme lžíci olivového oleje, do dalšího použití je udržujeme na teplém místě.

  • 3

    Zelenina s krevetami: očištěný fenykl, žampióny a předvařené oloupané krevety pokrájíme nadrobno. Nakrájený fenykl opečeme na lžíci másla v pánvi do měkka. K opečenému fenyklu přisypeme kousky žampiónů a krevet, za stálého míchání opékáme ještě 2 minuty. Bešamelovou omáčku ochutíme cayenským pepřem a vlijeme na orestovanou zeleninu, poté směs důkladně promícháme.

  • 4

    Před pečením: rajčata pokrájíme na kolečka, sýr Parmezán nastrouháme. Vařené těstoviny důkladně promícháme s orestovanými krevetami a zeleninou. Směs urovnáme do zapékací mísy, posypeme strouhaným Parmezánem a oregánem. Po obvodu zapékací mísy rozložíme kolečka rajčat a pokrm pokapeme lžící olivového oleje. Takto připravené těstoviny pečeme při 180°C asi 25 minut (do zlatova).

Komentáře k receptu