Krůtí řízky s játry
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 150 g Játra kuřecí
- 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Žampiony - sterilované
- 50 g Máslo čerstvé
- 300 ml Vývar drůbeží
- 30 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 241.9 mg
- Draslík 587.8 mg
- Vláknina 3073.1 mg
- Vitamín A 3073.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky. Hrášek a žampiony scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Řízky osmažíme z obou stran na másle. Usmažené vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme játra, rajčatový protlak a chvilku smažíme. Poté přidáme žampiony, hrášek, zalijeme vývarem a na mírném plameni chvíli povaříme. Na závěr vrátíme do omáčky řízky a už jen prohřejeme.