Krůtí řízky s játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 150 g Játra kuřecí
  • 60 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Žampiony - sterilované
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 241.9 mg
  • Draslík 587.8 mg
  • Vláknina 3073.1 mg
  • Vitamín A 3073.1 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opláchnutá játra nakrájíme na nudličky. Hrášek a žampiony scedíme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Řízky osmažíme z obou stran na másle. Usmažené vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme olej, zpěníme na něm cibuli, přidáme játra, rajčatový protlak a chvilku smažíme. Poté přidáme žampiony, hrášek, zalijeme vývarem a na mírném plameni chvíli povaříme. Na závěr vrátíme do omáčky řízky a už jen prohřejeme.

Komentáře k receptu