Telecí filé Dubeley

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 171 mg
  • Draslík 1299.5 mg
  • Vláknina 7234.3 mg
  • Vitamín A 7234.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory rozkrájíme na menší kostky, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu a ihned scedíme. V hluboké pánvi nebo na malém pekáčku rozpálíme 60 g másla, přidáme brambory, promícháme a v předehřáté troubě opečeme do růžova.

  • 2

    Žampiony pokrájíme na plátky vložíme na 40 g rozehřátého másla, přidáme špetku soli i pepře a opečeme.

  • 3

    Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, osolíme, opeříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na 80 g másla. Klademe na pečené brambory, na maso navrstvíme opečené žampiony a vše posypeme sekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu