Hovězí řízky s omáčkou z nakládaných žampiónů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 120 g Slanina vepřová
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Žampiony - sterilované
  • 150 g Šunka dušená
  • 350 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1025 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 293.4 mg
  • Vláknina 4003.6 mg
  • Vitamín A 4003.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sterilované žampionové plátky scedíme a necháme okapat, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme na plátky.

  • 2

    Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    V mezičase na másle dusíme žampiony, přimícháme šunku, česnek, sůl, lžíci protlaku a zarestujeme. Směs zředíme vínem a na mírném plameni chvíli vaříme. Na pánvi vysmažíme slaninu dokřupava, odložíme na ubrousek, aby okapal tuk.

  • 4

    Řízky podáváme přelité žampionovou omáčkou a ozdobené plátkem slaniny.

Komentáře k receptu