Vepřové ledvinky se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 370 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 200 g Solamyl
  • 2000 g Vepřové ledvinky
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 450 g Žampiony - sterilované
  • 400 g Pórek
  • 100 g Česnek
  • 20 g Glutasol
  • 120 ml Omáčka sójová
  • 120 ml Víno bílé
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1247 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 654.8 mg
  • Draslík 703.5 mg
  • Vláknina 5543 mg
  • Vitamín A 5543 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové ledvinky odblaníme, podélně je rozkrojíme, očistíme a opláchneme.

  • 2

    Ledvinky nakrájíme na tenké plátky (vějířky), smícháme je s částí máčeného škrobu, osolíme a opepříme. Opečeme je prudce na rozehřátém oleji.

  • 3

    K ledvinkám přidáme žampiony, na plátky nakrájený česnek, jemně nakrájenou cibuli a očištěný a opláchnutý pórek. Dobře promícháme a osmahneme.

  • 4

    Podlijeme vývarem, vínem, sójovou omáčkou, přidáme glutasol a zbylý máčený škrob.

  • 5

    Nakonec pokrm ještě krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu