Telecí řízky s rajčaty a žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 250 g Rajčata
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 974.7 mg
  • Vláknina 3633.1 mg
  • Vitamín A 3633.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na nudličky, rajčata na tenčí výseče, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.

  • 2

    Připravené maso z obou stran osmažíme na oleji dozlatova, vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme cibuli, zpěníme dozlatova, přimícháme žampiony, rajčata, přilijeme vývar a promícháme. Ke směsi vrátíme maso a na mírném ohni dusíme zhruba 12 minut.

Komentáře k receptu