Plněné žampióny na zakysané smetaně
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 500 g Žampiony čerstvé
- 250 g Zakysaná smetana
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Máslo čerstvé
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 8 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 58 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 68.2 mg
- Draslík 563.3 mg
- Vláknina 6292.6 mg
- Vitamín A 6292.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vhodného kastrůlku vsypeme rýži, zalijeme horkou vodou, osolíme a na mírném ohni povaříme do měkka. Z důkladně očištěných žampiónů odřízneme nožičky, které rozkrájíme na malé kousky. V pánvi na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, na malé kousky pokrájenou cibuli. Přidáme nakrájené nožičky ze žampiónů, osmahneme do měkka a odstavíme ze sporáku. Vmícháme uvařenou rýži, ochutíme špetkou solí, pepřem a dobře promícháme.
-
2
Připravenou náplní naplníme kloboučky žampiónů, naskládáme je na máslem vymazaný plech, polijeme olejem a vložíme do nahřáté trouby. Při 180 stupních pečeme 20 minut. Smetanu smícháme podle chuti se solí, pepřem, kari kořením a krátce před dopečením jí žampióny podlijeme.