Žampióny z čínské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 21 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 604.5 mg
- Vláknina 5904.9 mg
- Vitamín A 5904.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 8.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté žampióny oloupeme, rozkrájíme na plátky, pórek také očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli spolu s česnekem oloupeme, drobně nasekáme. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme česnek, zamícháme a ihned vmícháme i žampióny. Přidáme pórek, ochutíme solí, pepřem, vlijeme víno, za častého promíchání dusíme do měkka.
-
2
Po dobu dušení přidáme do pánve Glutasol, Solamyl a sójovou omáčku. Těsně přes dodušením přimícháme drobně nasekanou petrželovou nať, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
-
3
Hotové žampióny rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, s vhodnou přílohou podáváme.