Hovězí ledvinky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 41 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 557.2 mg
- Draslík 588.3 mg
- Vláknina 2084.3 mg
- Vitamín A 2084.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je nakrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.
-
2
Na sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, když začne zlátnout, přidáme okapané ledvinky, dobře je opečeme, vsypeme mouku, opepříme a za stálého míchání ještě chvíli opékáme. Zalijeme suchým bílým vínem, přikryjeme pokličkou, na mírném ohni zvolna dusíme do měkka.
-
3
Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky, osolíme a opečeme na rozehřátém másle.
-
4
Ledvinky osolíme a upravíme na talíře. Na ně navrstvíme připravené žampiony, posypeme petrželovou natí.