Telecí řízky se žampiony a kedlubnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mrkev kořen
  • 60 g Kedlubna
  • 60 g Hrášek mražený
  • 60 g Květák
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 dl Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 968.4 mg
  • Vláknina 4759.5 mg
  • Vitamín A 4759.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.7 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev a žampiony nakrájíme na kolečka, kedlubnu na tenčí hranolky, květák rozebereme na menší růžičky. Všechnu zeleninu včetně hrášku propláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem dozlatova. Poté je vyjmeme a ve výpeku zpěníme cibuli, mrkev s kedlubnou. K zelenině vrátíme maso, zaprášíme paprikou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. V průběhu dušení vložíme k masu květák s žampiony a na závěr hrášek.

  • 3

    V mezičase v rendlíku s rozpuštěným máslem smícháme citronovou šťávu a víno. Směs přilijeme k řízkům a na mírném plameni dusíme doměkka.

  • 4

    Řízky podáváme přelité výpekem se zeleninou.

Komentáře k receptu