Srnčí řízky na žampionech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Srnčí kýta
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cibule
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 25 g Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 218.1 mg
  • Vláknina 2812.5 mg
  • Vitamín A 2812.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme řízky a osmažíme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme máslo, přisypeme žampiony a podusíme. Podlijeme trochou vína, podusíme a odstavíme.

  • 3

    Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.

Komentáře k receptu