Srnčí řízky na žampionech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 16 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 218.1 mg
- Vláknina 2812.5 mg
- Vitamín A 2812.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme řízky a osmažíme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme máslo, přisypeme žampiony a podusíme. Podlijeme trochou vína, podusíme a odstavíme.
-
3
Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.