Fazolové karbanátky se žampiony
Suroviny
- 400 g Fazole červené sterilované
- 40 g Cukr krupice
- 250 g Žampiony čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná celozrnná
- 40 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička Garam masala
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 321 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 16 g
- Sodík 359 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 475.6 mg
- Vláknina 16147.7 mg
- Vitamín A 16147.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu cibuli nakrájíme na čtvrtky a odložíme, druhou cibuli rozkrájíme na plátky. Žampiony očistíme a rozpůlíme, česnek prolisujeme, mátu posekáme na jemno. Fazole scedíme a necháme okapat.
-
2
Na lžíci oleje osmažíme cibuli, přimícháme cukr a ocet. Dusíme za občasného míchání na mírném plameni. Když je cibule měkká, odstavíme ji a držíme na teple.
-
3
Rozmixujeme druhou cibuli se žampiony, přeložíme do pánve na dvě lžíce rozpáleného oleje a za stálého míchání dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Poté vmícháme česnek, garam masala a mouku, zhruba dvě minuty za stálého míchání dusíme. Nato pánev stáhneme ze sporáku a do směsi zamícháme mátu, sůl i pepř.
-
4
Okapané fazole v míse rozdrtíme, přidáme žampionovou směs a vymícháme kompaktní hmotu, z níž tvoříme karbanátky, smažíme na sádle z obou stran do zlatova.
-
5
Karbanátky podáváme ozdobené dušenou cibulí.