Kuře ruského myslivce
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Žampiony čerstvé
- 600 g Rýže dušená
- 150 ml Voda pitná
- 100 ml Víno bílé
- 30 ml Brandy
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Jalovec
- 1 ks Cibule
- 1 kg Kuře
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 59 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 217.5 mg
- Draslík 689.9 mg
- Vláknina 4730 mg
- Vitamín A 4730 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kuře rozčtvrtíme, porce osolíme a posypeme mletým jalovcem.
-
2
Na pekáči rozehřejeme máslo, kuřecí čtvrtky do něho vložíme kůží dolů, dáme do trouby a pečeme. Asi v polovině pečení, tj. po dvaceti minutách porce otočíme kůží nahoru a podlijeme trochou horké vody.
-
3
Po dalších 10 minutách přidáme ke kuřeti na tenké plátky nakrájené žampiony s nasekanou cibulí a pečeme spolu s kuřetem.
-
4
Nakonec kuře zalijeme bílým vínem, přidáme rajský protlak, sekanou petrželku a estragon, 3 minuty povaříme, odstavíme a maso vyjmeme. Šťávu podle chuti přisolíme, vylepšíme koňakem a rozmícháme.
-
5
Porce na talířích přelijeme šťávou a podáváme s dušenou rýží.