Salát z fazolí, čočky a žampionů
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 400 g Fazole červené sterilované
- 400 g Fazole cannellini
- 500 g Čočka sterilovaná
- 350 g Artyčoky sterilované
- 200 g Žampiony čerstvé
- 80 g Cibulka jarní
- 200 g Salát hlávkový
- 250 g Jogurt bílý
- 20 g Bazalka
- 400 ml Voda pitná
- 12.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 6 g
- Sodík 772 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 1234.2 mg
- Vláknina 41626 mg
- Vitamín A 41626 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a pokrájené fazolky vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 6 minut. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Čočku, fazole a artyčoky slijeme a necháme okapat. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Žampiony a cibulky čistíme a nakrájíme na plátky, bazalku obereme na lístky, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.
-
2
V misce promícháme jogurt, citronovou šťávu, sůl, pepř a hořčici dohladka.
-
3
Fazole, čočku, artyčoky, žampiony a bazalku promícháme se zálivkou a servírujeme na listech salátu.