Telecí játra se žampiony

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rýže dušená
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 ml Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 519 mg
  • Draslík 634.3 mg
  • Vláknina 3132.5 mg
  • Vitamín A 3132.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra očistíme, nakrájíme na proužky, žampiony omyjeme, nakrájíme na plátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme žampiony a osmahneme. Žampiony vyjmeme, přidáme do pánve játra a osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme, zakápneme brandy, promícháme a odstavíme. Játra smícháme se žampiony, upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.

Komentáře k receptu