Mušle Saint-Jacque

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 250 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Mušle svatojakubské
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 182.8 mg
  • Draslík 308.4 mg
  • Vláknina 1786 mg
  • Vitamín A 1786 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pevně uzavřené mušle vypereme kartáčkem ve studené vodě, osušíme a narovnáme na horkou plotnu, kde se po několika minutách otevřou.

  • 2

    Maso vyškrábeme do kastrolu, zbytek vyhodíme.

  • 3

    Hluboké spodky lastur vyvaříme ve vodě se sodou a dobře je opláchneme.

  • 4

    Do kastrolu s masem z mušlí přidáme víno, sůl, pepř, 50 g másla, očištěné pokrájené žampiony, 125 ml vody a vaříme pod pokličkou 15 minut téměř dosucha.

  • 5

    V kastrolku rozšleháme žloutky a za stálého šlehání přiléváme teplou bešamelovou omáčku, poté zašleháme 50 g másla.

  • 6

    Do čistých lastur dáme lžičku omáčky, uvařenou směs a stejnoměrně je rozložíme do ohnivzdorné mísy, přelijeme zbylou omáčkou, gratinujeme do zlatova.

Komentáře k receptu