Mušle Saint-Jacque
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 27 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 182.8 mg
- Draslík 308.4 mg
- Vláknina 1786 mg
- Vitamín A 1786 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pevně uzavřené mušle vypereme kartáčkem ve studené vodě, osušíme a narovnáme na horkou plotnu, kde se po několika minutách otevřou.
-
2
Maso vyškrábeme do kastrolu, zbytek vyhodíme.
-
3
Hluboké spodky lastur vyvaříme ve vodě se sodou a dobře je opláchneme.
-
4
Do kastrolu s masem z mušlí přidáme víno, sůl, pepř, 50 g másla, očištěné pokrájené žampiony, 125 ml vody a vaříme pod pokličkou 15 minut téměř dosucha.
-
5
V kastrolku rozšleháme žloutky a za stálého šlehání přiléváme teplou bešamelovou omáčku, poté zašleháme 50 g másla.
-
6
Do čistých lastur dáme lžičku omáčky, uvařenou směs a stejnoměrně je rozložíme do ohnivzdorné mísy, přelijeme zbylou omáčkou, gratinujeme do zlatova.