Artyčoky plněné žampionovou nádivkou
Suroviny
- 400 g Artyčoky
- 150 g Žampiony čerstvé
- 80 g Anglická slanina
- 50 g Cibule
- 70 g Mrkev kořen
- 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Pažitka
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1.77 g Máslo čerstvé
- 150 ml Víno bílé
- 100 ml Voda pitná
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 12 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 106.7 mg
- Draslík 636.6 mg
- Vláknina 14199.8 mg
- Vitamín A 14199.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme, porájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na tenké plátky, mrkev nastrouháme na jemno, pažitku posekáme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme žampiony, osolíme, ochutíme česnekem a krátce podusíme. Mimo oheň vmícháme žloutek.
-
2
Artyčoky očistíme, částečně vydlabeme, naplníme žampionovou směsí, každý artyčok zabalíme do jednoho plátku slaniny. Vyskládáme do hrnce, přidáme mrkev, pepř, posypeme pažitkou, podlijeme vínem, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme zhruba 30 minut.
-
3
Artyčoky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu, rozmícháme a povaříme 10 minut.
-
4
Artyčoky upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.