Crostini s lilkem a žampiony pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 55 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Petržel - nať
  • 8 krajíc Chléb bezlepkový
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Lilek
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231.3 mg
  • Vláknina 3144.3 mg
  • Vitamín A 3144.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony pokrájíme na tenké plátky. Omytý lilek pokrájíme na plátky. Na pánvi si rozehřejeme 4 lžíce oleje. Vložíme na něj pokrájenou šalotku a plátky lilku. Podusíme je asi 4 minuty doměkka. Přisypeme kmín, skořici, oregano, osolíme, opepříme a přidáme houby. Smažíme ještě 2 minuty. Hotové posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

  • 2

    Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem, pomažeme olivovým olejem a opražíme.

  • 3

    Na toasty poklademe směs lilku s houbami a servírujeme.

Komentáře k receptu