Crostini s lilkem a žampiony pro alergiky na laktózu, vejce, lepek a ořechy
Suroviny
- 55 g Žampiony čerstvé
- 50 g Petržel - nať
- 8 krajíc Chléb bezlepkový
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Lilek
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231.3 mg
- Vláknina 3144.3 mg
- Vitamín A 3144.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nasekáme nadrobno. Očištěné žampiony pokrájíme na tenké plátky. Omytý lilek pokrájíme na plátky. Na pánvi si rozehřejeme 4 lžíce oleje. Vložíme na něj pokrájenou šalotku a plátky lilku. Podusíme je asi 4 minuty doměkka. Přisypeme kmín, skořici, oregano, osolíme, opepříme a přidáme houby. Smažíme ještě 2 minuty. Hotové posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
-
2
Oloupeme česnek. Krajíce chleba potřeme česnekem, pomažeme olivovým olejem a opražíme.
-
3
Na toasty poklademe směs lilku s houbami a servírujeme.