Rychlá bezlepková pizza se šunkou
Suroviny
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 40 g Olivy zelené
- 100 g Gouda
- 200 g Šunka bezlepková
- 300 g Pizza korpus bezlepková
- 1 kávová lžička Bazalka
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Rajčata
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 477.1 mg
- Vláknina 6341 mg
- Vitamín A 6341 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kozervovaná rajčata v misce rozmačkáme na kaši. Přidáme k nim olivový olej, drobně nasekanou čerstvou petrželku s bazalkou, sušené oregano, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Bezlepkovou šunku nakrájíme na proužky, čerstvá rajčata omyjeme a pokrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme z nich plátky silné asi 3-4 mm.
-
2
Dva zakoupené bezlepkové korpusy položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rajčatovou směsí, na kterou poklademe šunku, rajčata, žampiony a nakládané olivy, vše zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme je do předehřáté trouby péct. Pečeme (podle návodu) v předehřáté troubě na 150°C přibližně 20 minut dozlatova.